We recommend

Praag links

Taxi’s van de luchthaven

Het meest handige vervoersmiddel van de luchthaven van Praag naar het stadcentrum is de taxi. Gele voertuigen van AAA Radio Taxi en 111RadioCab exploiteren een 24-uurs taxiservice, en vragen ongeveer 550 CZK tot 700 CZK om naar het centrum van Praag te rijden. Je kunt taxistandplaatsen vinden buiten bij beide aankomsthallen. Neem nooit een taxi van ronselaars die werken en rondhangen rondom de parkeerplaatsen van de luchthaven. Deze personen zijn op zoek naar gemakkelijke prooien van reizigers die voor de eerste keer naar Praag reizen, ze benaderen toeristen en bieden taxiritjes zonder vergunningen aan tegen hoge prijzen. Voor je eigen gemoedsrust kun je online een goedkope taxi of shuttle vervoer boeken met Prague Airport Transfers. Chauffeurs spreken goed Engels en accepteren creditcards.


Attentie voor de klanten:

Elk wagen van de taxidienst moet voorzien zijn van een verlicht dakbord. waarop het woord TAXI zichtbaar vermeld staat.

Op beide voordeuren van de taxiwagen moet zichtbaar het evidentienummer, firmanaam, basistarief, kilometertarief en wachttarief vermeld staan.

Deze gegevens moeten overeenstemmen met de waarden die zijn ingetoetst in de taxameter.

Het wordt aanbevolen om de taxi te bestellen via een nonstop centrale, waar u ook naar de prijs vooraf kunt informeren.

Na het einde van elk rit is de chauffeur verplicht om een volledig ingevulde betalingsbon aan de klant af te geen. Deze kwitantie moet uit de printer van de taxameter geprint worden.