We recommend

Praag links

Taxi Fair Place

Magistraat (stadsbestuur) wil de eerste aanduiding van Taxi Fair Place afnemen.

Aanduiding van taxistandplaatsen met een opschrift Taxi Fair Place heeft als doel de reizigers te helpen zich beter te orienteren in de Praagse taxidienst. Hier kan men een betrouwbare taxichauffeur vinden en daardoor voorkomen dat men onnodig teveel betaald. In de praktijk is het echter vaak anders, en het is triest. dat wat er ook aangedaan wordt om het beroven van de toeristen door de taxichauffeurs te voorkomen, het gaat steeds door. Magistraat van de hoofdstad Praag gaat nu voor het eerst de aanduiding van Taxi Fair Place afnemen bij de taxistandplaats gesitueerd bij de parkeerplaats van treinstation Holešovice. Firma City Taxi garandeerd niet meer een kwalitatief goede dienst aan de reiziger, wat betreft de gereguleerde maximale prijzentarief.

Sinds Augustus van dit jaar zijn er negenenveertig taxistandplaatsen met een aanduiding Taxi Fair Place. De magistraat heeft de standplaatsen in openbare loting aangewezen. De standplaatsen worden door een beheerder bestuurd en er worden maximumprijzen gegarandeerd van 28 CZK per kilometer. Basistarief en wachttarief moet in overeenstemming zijn met de regeling dat zichtbaar geplaatst moet zijn bij de standplaats van de wagens.

HOnbetrouwbare taxichauffeurs kunt u aangeven op het internetadres taxi@cityofprague.cz

Attentie voor de klanten:

Elk wagen van de taxidienst moet voorzien zijn van een verlicht dakbord. waarop het woord TAXI zichtbaar vermeld staat.

Op beide voordeuren van de taxiwagen moet zichtbaar het evidentienummer, firmanaam, basistarief, kilometertarief en wachttarief vermeld staan.

Deze gegevens moeten overeenstemmen met de waarden die zijn ingetoetst in de taxameter.

Het wordt aanbevolen om de taxi te bestellen via een nonstop centrale, waar u ook naar de prijs vooraf kunt informeren.

Na het einde van elk rit is de chauffeur verplicht om een volledig ingevulde betalingsbon aan de klant af te geen. Deze kwitantie moet uit de printer van de taxameter geprint worden.